Kärleksdirektören

Anteckningar om kärlek i allmänhet och på nätet i synnerhet.

fredag, september 02, 2005

Komma igång

Det svåraste med att nätdejta tyckte jag var att komma igång. Att skriva en säljande text om sig själv är betydligt svårare än att skriva text till en schampoannons. Lite tips på vägen:

- Ring en vän. Att ta hjälp av en kompis är en utmärkt livlina. Låt honom eller henne korrläsa profiltexten och se till att den verkligen speglar dig så som du är. Inte den för ödmjuka eller för kaxiga versionen av dig själv. Gör det till ett event. Lite schyssta mackor, ett glas vin och en nära vän kan åstadkomma underverk.

- Bra bild. Underskatta inte vikten av en riktigt bra bild. Du får tio gånger så många svar, du visar vem du är och du undanröjer risken att kommunicera för länge för att sedan komma fram till att det där lilla sista men ändå rätt viktiga inte funkar.

- Humor. OK, du är inte ståuppkomiker. Men glimten i ögat kan alla åstadkomma. Självdistans är roligt och charmigt och ett uns av humor lättar upp. Försök lagom bara så att det inte blir krystat.

- Checklista. Får du fram vad som är unikt med dig? Är den klyschfri (jag är en tjej på 32 jordsnurr som gillar långa skogspromenader men inte riktigt vet vad jag ska skriva här)? Är den uppdaterad? Är det jag?

Lätt som en plätt.