Kärleksdirektören

Anteckningar om kärlek i allmänhet och på nätet i synnerhet.

tisdag, september 06, 2005

Samlar du på något?

Första dejten. Största fienden är kanske tystnaden. Den grundlige förbereder sig. Samtalsämnen på dejt är omdebatterat men när vi frågar våra medlemmar så är det entydigt vad man INTE pratar om: man pratar inte om ex. 48 procent tycker att man verkligen inte pratar om ex. Och helst inte politik heller. Toppar listan över föredragna samtalsämnen gör fritidsintressen. Arbete och karriär kommer också högt upp även om jag vill höja ett varningens finger för att bli alltför streberaktig på första dejten. Däremot ska man inte glömma att jobbet tar upp en stor del av vår vakna tid och därför är rätt naturligt att prata om.

Tips på andra samtalsämnen är vilken musik man har i mp3-spelaren, vad man har på nattduksbordet, vad man skulle göra om man fick göra om de senaste tio åren, vilken dokusåpastjärna man helst skulle vilja vara och förstås den givna frågan: samlar du på något? Den sista kanske känns lite underlig, men tänk vad man får reda på om en människa genom det han eller hon samlar på.

Jag samlar på väskor. Om min man hade vetat det på första dejten hade han nog i och för sig tänkt sig för en gång till med tanke på hur han muttrar varje gång tio väskor trillar ut ur garderoben när han öppnar dörren.