Kärleksdirektören

Anteckningar om kärlek i allmänhet och på nätet i synnerhet.

torsdag, oktober 20, 2005

Alla kan vara Lucia

På dagis kunde minsann alla vara Lucia, men så fort man kom upp i högstadiet så var det helt kört och plötsligt kunde bara EN vara Lucia för då var det på riktigt. Jag revolterade och var tomte, tomtarna var åtminstone färre än tärnorna. Jo, jag erkänner, det är lite av ett trauma.

Till saken. Inte nog med att man kan dejta och träffa sitt livs kärlek på nätet, alla kan vara Lucia på också. Alla kan publicera. Om man har tillgång till en dator, hemma eller på bibliotek, så kan alla lägga upp en profil, skriva en blog, komma åt mängder av information och vara en stjärna i en liten eller större community. Och ja, jag vet att det inte direkt är något nytt, men det är värt att tänka en gång till på. Alla kan vara Lucia. Med vilket språk som helst och vilket uttryck som helst.

I USA har man förstås slagit mynt av att vissa lägger ner mer tid och pengar än andra på att vara Lucia. Det finns särskilda konsulter som spökskriver profiltexter åt singlar som tycker att deras stavning och fantasi lämnar en del i övrigt att önska eller som bara känner sig obekväma med att sälja sig själva i en text. Himla praktiskt. Jag själv tror att det räcker med att man är hyfsat ärlig och kanske ber en kompis komma med lite friska ögon och glada tillrop. Det lönar sig sällan att framstå som en bättre Lucia än man egentligen är.