Kärleksdirektören

Anteckningar om kärlek i allmänhet och på nätet i synnerhet.

torsdag, oktober 20, 2005

Balanserad ofritid

Åh, det ska vara sådan balans hela tiden. Balans mellan privatliv, arbete, måsten, nöjen, vänner, familj, fritid och ofritid. Och hela tiden strävar man efter en slags balans, att fördela tiden på rätt sätt och att prioritera bra och duktigt så att ingen blir ledsen. Samtidigt som man själv ska vara avslappnad och alltid sjukt trevlig att umgås med. Så att själva balansen blir en balansakt i sig.

Med det finns balanserad ofritid också. Som när man tar en promenad innan jobbet i frostnupet höstlandskap och funderar en hel del på jobbet men samtidigt får frisk luft och har radio i hörlurarna och skrattar fånigt för sig själv. När man har ett osedvanligt trevligt möte med begåvade människor. Eller när man sitter i ett väntrum och först tycker att man slösar en hel timme på att bara vänta men sedan inser att man faktiskt har ett trevligt om än infantilt samtal med sin bättre hälft och att man har färre distraktioner än vanligt. Kvalitativt samtal i vaccinationsväntrummet helt enkelt.

Och så balanserad fritid. När man inte MÅSTE göra grejer, ringa alla, dricka drinkar, genomföra projekt och uppleva hela tiden. Utan lika gärna kan sjunka ner i soffan med en bok. Och säga ingenting på en timme eller två.

Kärleken, hälsan, vännerna och familjen. Det är det som är viktigt. Både på fritiden och ofritiden. Tänk på det.