Kärleksdirektören

Anteckningar om kärlek i allmänhet och på nätet i synnerhet.

onsdag, december 28, 2005

Dejtingtrender 2006

Med ett nytt år kommer också en massa trendspaning. Vad blir hippt, inne, trendigt 2006? Förmodligen inte orden hippt eller inne i alla fall.

Åter till ämnet - vad blir trendigt 2006 när det gäller dejting, kärlek och relationer? Utan att utge mig för att presentera några absoluta sanningar så kommer listan här. Man vore allt en kass kärleksdirektör om man inte hade funderat lite kring kärleken 2006.

1. Seriösa relationer. I svallvågorna efter att Carrie Bradshaw stadgade sig och kändisarna gifter sig på löpande band så längtar vi efter seriösa relationer. Med rätt person, märk väl, mycket hellre lycklig singel än olycklig i en relation. Och vi väljer nätdejting för att hitta rätt.
2. Upplevelsedejting. Med ständigt ont om tid i vardagen vill vi uppleva även när vi dejtar. Promenad, biljard och segling blir populära aktiviteter och om det inte klickar så har man i alla fall gjort något vettigt.
3. Ärlighet. Polletten börjar trilla ner - det gäller att sätta förväntningarna rätt. Både på vad/vem man själv letar efter och hur man presenterar sig själv. Det blir så mycket lättare att hitta rätt i det stora urvalet om man är ärlig med sig själv och andra och man sparar tid åt alla parter.

För övrigt är trender inte så viktigt - det är däremot kärleken.