Kärleksdirektören

Anteckningar om kärlek i allmänhet och på nätet i synnerhet.

torsdag, oktober 26, 2006

Dejt för 20 eller 2000 kronor?

10 procent av svenska män är beredda att lägga 2000 kronor eller mer på en dejt. Det är generöst. Och kanske lite onödigt. Man kan göra mycket trevligt på en dejt som faktiskt inte kostar så många pengar (men som visar att man har fantasi). Och det gäller både kvinnor och män.

1. Picknick - även på höstkanten kan en termos, ett par hemmagjorda mackor och en långpromenad vara succé.
2. Författarbesök på biblioteket - den gamla hederliga svenska biblan har en uppsjö av kulturella gratisaktiviteter.
3. Gå på loppmarknad - man lär sig mycket av vad ens dejt tycker är ett potentiellt fynd. Går han direkt på en skabbig gammal fåtölj kan det vara läge att dra öronen åt sig.
4. Laga mat ihop - när man har lärt känna varandra lite grann så är hemmalagad mat ett utmärkt alternativ till restaurang. Inventera skåpen och gå till en receptsajt där ni kan söka recept på befintliga ingredienser. Här är ditt kylskåp, liksom. (Ett hett tips: om det är helt tomt i skåpen kan det vara en god idé att fylla på lite i förväg.)
5. Spela spel - aldrig lär man sig så mycket om en människa som när man märker om hon är en god eller dålig förlorare. Kort kan man ta med sig överallt, TP är alltid en höjdare och backgammon lär man sig fort om man inte redan kan det.

Så låt inte plånboken komma mellan dig och en trevlig dejt.