Kärleksdirektören

Anteckningar om kärlek i allmänhet och på nätet i synnerhet.

onsdag, september 07, 2005

Skaldjursträsket

Det är kräfttider har man minsann märkt. Räkor och skaldjur av alla de slag är ju traditionellt romantisk mat. Men varför då??? Man blir kladdig, skalen luktar snabbt svårt otäckt, det fastnar lukt på fingrarna, det rasar alltid räkor av mackan och man får majo på näsan. Fast det kanske är det som är grejen. En ursäkt att röra varann när man torkar av majonäsklicken, dela med sig av sina omsorgsfullt skalade små krabater, skratta åt varann och ej att förglömma fingrar som mötas i räkskålen.

Frågar man singlarna så bekräftar de skaldjursträsket. Näst efter gourmetmat och tapas (se där, nu var fingrarna framme igen) så är skaldjur det mest romantiska man kan äta.

Själv tror jag att det beror på att det funkar så bra med champagne.